Eenvoudig de spikes van uw golfschoenen vervangen

Regelmatig de spikes van uw golfschoenen vervangen bevorderd niet alleen de levensduur van uw golfschoenen maar verbetert ook uw golfspel. Uw golfschoenen zijn de basis van een goede stand en geven stabiliteit tijdens de slag. Als uw spikes versleten zijn, hebben uw golfschoenen onvoldoende grip op de ondergrond en dit zal de stabiliteit tijdens uw zwaai negatief beïnvloeden.

Wij adviseren daarom om minimaal jaarlijks de spikes van uw golfschoenen te vervangen. Speelt u zeer frequent en loopt u regelmatig ook buiten de baan op uw golfschoenen dan moeten uw spikes uiteraard sneller vervangen worden. Door ter ver afgesleten spikes kunnen ook de aansluitingen onder uw schoen beschadigen waardoor vervangen van spikes zelfs niet meer mogelijk is. Nieuwe golfschoenen is dan nog de enige oplossing.

Voorkom dit en het vervangen van de spikes onder uw golfschoenen is een eenvoudiger klusje dan u denkt. Weet u niet helemaal zeker welk type golfspike u nodig heeft neem dan even contact met ons op.
Dit kan via een mail naar klantenservice@golferswebshop.nl of
bel met 0031 (0)6 10205811.

Met onderstaande adviezen wordt het eenvoudig(er) om de spikes van uw golfschoenen te vervangen. Onderstaande tips zijn toepasbaar op alle typen spikes en op alle aansluitsystemen:

1. Weken

Zet uw golfschoenen een kwartiertje in een laagje water, zodat de spikes losweken. Veelal komt er fijn zand en gras in het aansluitsysteem van de spike terecht. Dit vormt een een harde klomp waardoor de spike haast niet meer los gemaakt kan worden of zelfs de aansluiting is de schoenzool beschadigd wordt.
Door de zool met spikes in een laagje water te zetten wordt het vuil losgeweekt waarna de spike met minder kracht kan worden verwijderd.

2. Grip op spike verbeteren

Maak de 2 gaatjes in de spike waarin de spikesleutel moet worden gestoken eerst schoon. Dit kan eenvoudig met een kleine schroevendraaier, een zogenaamde spanningzoeker is voldoende. In die gaatjes gaat vaak een klein steentje zitten waardoor de spikesleutel niet goed in de spike gestoken kan worden.

Champ ProPlus spikesleutel
Champ Proplus spikesleutel

Door eerst vuil en steentjes te verwijderen heeft de spikesleutel de optimale grip en kunnen de spikes gemakkelijker worden verwijderd.

3. Aansluithuis schoonmaken

Nadat u de spikes heeft verwijderd kunt u met bijvoorbeeld een tandenborstel en wat water de binnenzijde van de “spikehuisjes” (de aansluitingen) schoonmaken. Dit bevorderd de levensduur van uw golfschoenen en hierdoor kunt u de nieuwe spikes gemakkelijk plaatsen.

En de juiste en voordeligste spikewrench en golfspikes voor uw golfschoenen koopt u natuurlijk bij Golferswebshop.nl